Цибулю, до якої ми так звикли, ростили з незапам’якості, додайте 1 склянку меду. При ангіні приймайте по 1 стол. ложці щогодини протягом дня.
При кашлі очистіть 2 цибулини середнього розміру, дрібно нарізайте, додайте 1/4 склянки цукрового піску, 3-4 склянки води і варіть до густого сиропу. Пийте по 1 стол. ложці кожні 3 години. А, щоб від вас не пахнуло цибулею, їжте ядра волоського горіха.
Цибулю рекомендують при захворюваннях кишечнику, запорах, геморої. Свіжевижатий цибульний сік треба пити по 1 чайн. ложці 3-4 рази в день перед їжею, і проблем з кишечником не буде. Спечіть у духовці цибулину, очистіть, нарізайте, кладіть на серветку і прикладайте до гемороїдальних шишок на 5 хвилин.
КОРИСНА АРИФМЕТИКА
У 100 гр. цибулі є білки, вуглеводи (14 мг),
Вітаміни: З (10-30 мг), У1 (60 мг), У2, У6, Е, РР; пантотенова кислота; ефірні олії;фітонциди; мінеральні солі: калію, фосфору, заліза, йоду; бактерицидна кристалічна речовина; клітковина.